Tjänster

Vi på Berland Tak erbjuder totalentreprenader och helhetslösningar inom tätskikt, tilläggs- och membranisolering på tak, terrasser, innergårdar samt uppdatering av äldre tak med taksäkerhet utefter dagens
riktlinjer och krav.

När du anlitar Berland Tak kan du vara säker på att taket läggs och åtgärdas med marknadens bästa produkter. Med vår erfarenhet kan vi snabbt avgöra takets kondition. Om taket är i behov av omläggning, om taket bör tilläggsisoleras eller bara reparera eventuella skador. Efter utförd serviceåtgärd eller omläggning lämnar vi också gärna förslag på service- och underhållsavtal.

Tätskikt & takläggning

Vi på Berland Tak erbjuder ett stort urval tillvalsprodukter till ert tak. Vi samarbetar främst med Mataki och Protan som var för sig har ett stort utbud av tätskikt i olika färger och utföranden. Nedan finner ni ett urval av de produkter vi använder i vårt arbete. Materialen är noggrant testade och utvalda för högsta funktion och kostnadseffektivitet.

Protan takduk är en armerad takduk av PVC. Den finns i flera olika kulörer och är lika användbar på gamla som på nya tak – men särskilt kostnadseffektiv på nyproduktion. Takduken är kraftig, robust och brandhämmande. Den lämpar sig särskilt väl på plana eller svagt lutande tak och kan läggas året runt – även i regn och snö.

Mataki – Totalleverantör samt världsledande producent av tätskikt. Hög kvalité på produkterna och passar på många olika takkonstruktioner.

SealEco – tätskikt av epdm (gummiduk). Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. Produkten är ett bra exempel på hur man kan kombinera effektivitet och hållbarhet för att skapa miljömässiga fördelar. Extremt lång livslängd, upp till 50 år. Vädertålig i alla klimat mellan -30 grader till +120 grader. Takduken kan också prefabriseras utefter tak eller terass.

Tilläggsisolering

Ett bra tak ska inte bara hindra vatten från att läcka in, det ska också hindra värmen från att läcka ut – en isolering av bra kvalitet håller energikostnaderna i schack. När taket läggs om kan det därför vara klokt att samtidigt investera i en tilläggsisolering.

Kostnaden för tilläggsisoleringen sparar du vanligen in på 4-5 år genom minskade uppvärmningskostnader. I samband med er takrenovering eller takläggning kan ni passa på att tilläggsisolera.

Vi hjälper dig gärna med att ta fram en energikalkyl som visar energiförbrukningen i din byggnad före och efter tilläggsisoleringen så att du i lugn och ro kan studera hur mycket just du tjänar på att
tilläggsisolera taket.

Rockwool – har ett omfattande program av stenullsprodukter för isolering av låglutande tak, garagetak och kalla- och varma vindsbjälklag samt snedtak. Rockwool har ett omfattande program av stenullsprodukter för isolering av brandsäkra och energieffektiva låglutande tak.

Sundolitt – All värme stiger uppåt och det är därför viktigt att isolera taket så att värmen stannar kvar. Cellplast är ett effektivt och enkelt sätt att hålla kvar värmen i byggnaden. Sundolitt har isolering för alla typer av tak både för nybyggnad och renovering.

Kingspan – Med Kingspans högeffektiva isolerlösningar är det enkelt att spara värdefullt utrymme. Kingspan har några av marknadens ledande isoleringsprodukter med mycket låga lambdavärde, bra brandegenskaper och med ett starkt hållbarhetsperspektiv.

Bauder – Värmeisolering med BauderPIR. BauderPIR är ett avancerat styvt polyuretanskum med ett högre PIR-index, vilket står för dess förbättrade egenskaper. Särskilt vid isolering av byggnader ger polyuretan alla fördelar som energieffektivt byggande ska ha. Det skräddarsydda isoleringsmaterialet har nämligen en ytterst låg värmeledningsförmåga.

Foamglas – Foamglas är världsledaren inom cellglasisolering. Cellglas är ett högpresterande, pålitligt, långlivat och miljövänligt isoleringsmaterial. Cellglasisoleringen möjliggör en unik kombination av egenskaper såsom obrännbart, överlägsen tryckhållfastighet och långvarig värmeisoleringsprestanda. Den finns tillgänglig i ett brett utval av former och storlekar.

Sedum – Gröna tak

Intresset för att anlägga sedumtak har ökat starkt de senaste åren och är en effektiv metod för att förbättra stadsmiljön. Vi på Berland Tak monterar sedummattor på tak som är odlade i Småland av Veg Tech. Sedummattan består av 7-12 st olika torktåliga sedumarter. De skiftar i olika färger från vitt-gult-lila beroende på väder, vind, läge eller årstid. Den är grönast när klimatet är skiftande och rödaktig vid torka. Ett sedumtak har minimal höjd och ett vattenmättat sedumtak väger ca 50kg/m².

Upptäck alla gröna fördelar och miljövinster med ett sedumtak!

Fördelar:

  • Minskar avrinningen med upptill 50%.
  • Brandgodkänt enligt Broof(t2).
  • Skyddar tätskiktet mot UV-ljus.
  • Svenskodlad med härdiga sedumarter lämpliga för vårt klimat.

Skötsel:

  • Gödsla 1 gång/år med Veg Techs takgödsel.
  • Ta bort löv och ogräs vår och höst.
  • Beträd inte sedumen i onödan och inte vid frost.

Vi lägger sedumtak odlat av Veg Tech AB

Taksäkerhet

Säkerheten på våra tak är viktig, från den enskilda villaägaren till yrkesmän som har sin arbetsplats på taken. Huset ska vara säkert för alla och för säkerheten gäller tre huvudkrav; Det ska vara säkert att bo i huset, det ska vara säkert att arbeta i och på huset samt säkert att vistas i, på och i närheten av huset Det måste därmed även finnas säkra tillträdesleder upp till taket och för transport och förflyttning på taket. Det ska finnas säkra förankringspunkter för personlig fallskyddsutrustning. Taket ska bland annat förses med väl dimensionerade snörasskydd och is-stopp.

Weland – Weland är en ledande leverantör och har ett brett sortiment taksäkerhetsprodukter och utrustning som följer dagens lagar och säkerhetsförordningar; Boverkets byggregler, arbetsmiljöregler samt enligt branschstandard. Produkterna är CE märkta och certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

CW Lundbergs -CW Lundberg har rätt taksäkerhetsutrustning till alla sorters tak. Taksäkerhetsprodukterna är testade, certifierade, och uppfyller de strängaste kraven på kvalité, säkerhet och funktion. Produkterna tillverkas i stål och ytbehandlas med den senaste tekniken. CW Lundgrens taksäkerhetsprodukter och utrustning följer dagens lagar och säkerhetsförordningar.